DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Kalbinizin düzgün çalışmadığını gösteren o belirti..


1. KOLA YAYILAN AĞRIBirçok erkek sol kolda ağrı hissederken, kadınlar her iki kolda da aynı ağrıyı hissederler. Bunun nedeni, kalpten gelen ağrı, vücudunuzun birçok sinirine bağlı olduğundan omuriliğinize gider bu durum söz konusu olmadığında kolunuzun gerçek acı içinde olduğunu düşünür..
2. HAL BIRAKMAYACAK ŞEKİLDE ÖKSÜRÜK
Kalbiniz iyi bir şekilde pompalanmadığında, kan damarlarınızdaki sıvı çevre dokulara sızar ve bacaklarınız ve ayaklarınız şişme yapar. Buna periferik ödem ve kalp hastalığı olmayan birçok insanda meydana gelebilir. Fakat yine de, kalp hastalıkları hastaları arasında çok yaygın bir semptomdur ve buna çok dikkat etmelisiniz.
4. İŞTAHSIZLIK VE MİDE BULANTISI HİSSİKalp hastalığından muzdarip birçok hasta, yemekte iştahsızlık ya da mide bulantısı hissi gösterir . Bunun nedeni, karaciğer çevresinde sindirim sıvısı ve uygun sindirime müdahale eden bağırsaklardır. Bu semptomlar genellikle karın ağrısı ile takip edilir eğer bunların hepsini aynı anda yaşıyorsanız hemen doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.
5. AŞIRI VE SIRADIŞI ŞEKİLDE KAYGI DÜZEYLERİ
Bazı araştırmalar, yaşamlarının çok erken dönemlerinde aşırı endişeden muzdarip insanların kalp hastalığına yatkın olduklarını göstermiştir. Anksiyete, stresli bir yaşam tarzı ya da panik ve fobik kaygı gibi çeşitli bozukluklardan kaynaklanabilir. Anksiyetenin kalbinizdeki bazı etkileri artmış kan basıncı ve azalmış kalp atış hızını içerir .
6. BİLİNÇ KAYBI VEYA BAYILMAKalp hastaları arasında baş dönmesi ve bilinç kaybı hissetmek çok yaygındır. Kalp kanı iyi pompalamıyorsa, kan akışının tıkanmış bir arterden ya da bir valfın daralmasından dolayı tıkanmasıdır. Nefes darlığı hissederseniz ve kısa bir süre baygınlık ederseniz, hemen bir doktora başvurun ve kalbinizi kontrol ettirin.
7. CİLDİNİZİN RENK DEĞİŞİKLİĞİ
Bu en sık görülen semptomlardan biri değildir, fakat göründüğünde, kan akışının azalması, azalmış alyuvar hücrelerinden kaynaklanır ve kalbinizin gerektiği gibi kan pompalamadığının bir işareti olabilir. Şok bu semptomun ana sebebidir ve solgunluk tüm vücudunuzda veya belli bir vücut kısmında, örneğin uzuvda görülebilir. Ancak, eğer kötü hissederseniz panik yapmayın. Şok geçirip geçirmediğinizi kontrol edin veya anemi gibi başka bir sorun var mı gözden geçirin.
8. DERİ DÖKÜNTÜSÜ VEYA SIRADIŞI ETKENLER
Allerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi ve Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi tarafından gerçekleştirilen 2 ayrı araştırma projesi egzama ve zona kalp hastalığının, yüksek risk faktörleri olduğunu gösterdi. Egzamaları olanların % 48’inin yüksek tansiyon ve % 29’unun yüksek kolesterol olma olasılığı vardı. Ayrıca, zona olanların bu rahatsızlığı olmayanlara göre kalp krizi geçirme olasılığı % 59 daha yüksekti.
BONUS:
Unutmayın önlem alma herhangi önümüzdeki sorunu çözmenin anahtarıdır. Egzersizin büyük bir rol oynadığı ve sigara içmekten olabildiğince uzak kalmanın sağlıklı bir yaşam sürdürmeye yardımcı olması sağlıklı bir kalple sonuçlanacaktır.Bu semptomlar her kalp hastalığında mutlaka görünmez, ancak bu rahatsızlığın en yaygın uyarı işaretlerinden bazılarıdır.


Diğer Galeriler
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!