DOLAR
35,3840
EURO
36,4648
ALTIN
3.038,57
BIST
10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Pazar Yağmurlu
6°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
6°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Uykudan Tuvalete Uyananlar


Gece sık sık tuvalete kalkmak, sadece aşırı aktif mesane değil, birçok ciddi hastalığın da belirtisi olabilir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Adnan Şimşir’in uyarısı, bu durumu hafife almamamız gerektiğini gösteriyor.BÖBREK YETMEZLİĞİNİ DOĞURABİLİRSık idrara çıkma şikayeti, sadece mesane sağlığını değil, aynı zamanda böbrek sağlığını da tehdit edebilir. Uzmanların belirttiği gibi, mesanedeki yüksek basınç, uzun vadede böbreklerde hasara yol açarak ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Şimşir, sık idrara çıkma durumunu şu sözlerle açıklıyor:
“Tedavi edilebilen bu hastalık, tedavi edilmezse böbrek kaybına ve diyalize bağımlı hale gelmeye neden olabilir.” Eğer gün içinde veya gece sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorsanız ve bu durum yaşamınızı etkiliyorsa, bir üroloji uzmanına başvurmanız önemlidir.“Yüksek sıvı alımı ve su içeriği yüksek gıdaların tüketimi (karpuz, kavun gibi) , gece poliüri (gece sık idrara çıkma) olarak bilinen duruma yol açabilir. Ancak bu durumun altında yatan diğer patolojik nedenleri ekarte etmek için bir üroloji uzmanına başvurulması önerilir.”


Diğer Galeriler
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!