DOLAR
34,2890
EURO
37,2177
ALTIN
2.989,60
BIST
8.965,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.

Kahvaltıda domates yiyenler yandı!


Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan domates, içerdiği vitaminler sayesinde sağlıklı sanılsa da, yanlış şekilde tüketildiğinde faydadan çok zarar veriyor. Özellikle çiğ tüketilen domates, böbrek fonksiyonlarından bağırsaklara kadar pek çok organ için tehdit oluşturuyor.Her besinde olduğu gibi domatesin de bilinçsiz tüketimi, çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkarabiliyor. Uzmanlar, özellikle aç karnına ve çiğ tüketilen domatesin insan sağlığı için oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabildiğini sık sık belirtiyor.
Domatesin içerdiği doğal şekerin, şeker hastalarının kan şekerini olumsuz etkileyebileceğinin altını çizen Canan Karatay, aşırı domates tüketiminin sindirim problemlerine de sebep olabileceğini söyledi. Asitli bir besin olan domates, aşırı tüketilmesi durumunda mide asitlerinin dengesini bozar.
Eğer domates yedikten sonra midenizde yanma hissediyorsanız, domatesle aranıza mesafe koymanızda fayda var.
Eklem ağrılarına yol açar
Fazla domates tüketimi, eklemlerde kalsiyum oluşturan solanin ismi verilen bir alkaloid birikimine yol açar. Bu durum, eklemlerde ağrıya neden olur, hatta eklemlerin yapısı bile değişebilir.
Böbrekleri olumsuz etkiler
Böbrek taşına yol açan oksalat minerali, domateste yüksek miktarda bulunur. Bu da aşırı domates yemenin, böbrek taşı oluşumuna neden olduğunu gösterir.
ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Departmanı’na göre, ilerlemiş kronik böbrek hastalığı olan kişiler potasyum alımını sınırlamalıdır ve domatesler, potasyum açısından zengindir.
Ciltte leke oluşturur
Likopen açısından zengin olan domatesin fazla tüketilmesi, likopenodermi adı verilen bir cilt lekesine yol açar. Bu lekeye, özellikle yüz ve sırtta rastlanır.
Bağırsak sağlığını tehdit eder
İrritabl bağırsak sendromundan muzdarip olanlar, fazla domates yediklerinde yanma ve şişlik problemi yaşarlar.


Diğer Galeriler
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: Content is protected !!